Telefon

+386 (0)31 799 321

E-pošta

hisa.masaz.tome@gmail.com

Odpiralni čas

Pon. - pet.: 8 - 20h, sob. po dogovoru

Ni pomembno, kakšne oblike je vaše telo. Pomembno je, zakaj je takšne. Ne glede na vse, pa si vedno zasluži ljubezen in spoštovanje.

Celulit pogosto enačimo s prekomerno telesno maso, vendar se pojavlja tako pri močnejših kot pri tistih, ki so vitki. Res je, da odvečna maščoba vpliva na njegov obseg in izrazitost, vendar je ta precej bolj odvisen od vezi v podkožju. Prav te namreč tvorijo videz pomarančaste kože in grudic. Če bi se jih radi znebili in poskrbeli za enakomerno napetost, vam pri tem lahko pomaga anticelulitna masaža.

Anticelulitna masaža uporablja klasične tehnike stimulativne masaže, dodatno pa se uporabljajo naravni kozmetični preparati za pospešeno odpravljanje maščobnih struktur, ki so se pojavile na prizadetem delu telesa. Z njo se izboljša prekrvavitev kože in podkožja, pospeši se krvni in limfni obtok. Tako anticelulitna masaža pospeši razgradnjo maščob, odvajanje vode in drugih odpadnih produktov metabolizma, poskrbi pa tudi za enakomernejšo napetost kože in podkožnih tkiv. Celulita se lahko z njo znebijo tudi tisti, ki se zdravo prehranjujejo in veliko gibajo, a na obliko njihovega telesa ter nastanek pomarančaste kože vpliva tudi njihova genetika.

Anticelulitna masaža se osredotoča na telesna področja, kjer je opazen celulit. Z njo se manualno vpliva na odstranjevanje maščobnih celic, ki se jih potiska proč od veznih tkiv in spodbuja k razgradnji. Koža tako postane bolj napeta, prav tako pa mišična tkiva pod njo dobijo boljši tonus. Učinek je hitro opazen in je tako dobra spodbuda za izgubo odvečne mase z zdravo prehrano ter gibanjem tudi pri prekomerni teži – gre torej za odlično motivacijo, saj se zavemo, kako malo truda je potrebnega za spremembo.

Predvsem pri ženskah, ki jih celulit (zaradi razlike v genetski zasnovi med spoloma,) pogosteje prizadene, anticelulitna masaža pomaga pri ugotovitvi, da obline niso nujno prekletstvo. Lepe oblike telesa namreč ne predstavlja suho telo, temveč močno in zdravo – napeta stegna brez celulita so privlačna in ženstveni boki so po mnenju moških prav nebeški. Za doseganje obojega pa anticelulitna masaža v kombinaciji z gibanjem, pitjem dovolj vode in uživanjem primernih hranil naredi veliko več kot stradanje. Prav diete, ki telo osiromašijo, namreč pogosto povzročijo, da je celulita še več, saj se telo s shranjevanjem vsake odvečne kalorije v maščobne celice brani pred pomanjkanjem.

Je pomarančasta koža tudi vaša težava? Profesionalna anticelulitna masaža naj bo prvi korak k napeti in gladki koži stegen, bokov in zadnjice!