Telefon

+386 (0)31 799 321

E-pošta

hisa.masaz.tome@gmail.com

Odpiralni čas

Pon. - pet.: 8 - 20h, sob. po dogovoru

Bolečina ni sovražnik, ki ga je potrebno čim hitreje izničiti, temveč sel, ki nam sporoča, naj bolje poskrbimo zase.

Masaže globokih tkiv se poslužujemo pri hudih napetostih v globokih mišicah. Je izjemno učinkovita metoda za sproščanje kronično prizadetih delov telesa zaradi preobremenitev ali fizične travme. Te se pojavljajo pri zahtevnih fizičnih aktivnostih in naporih, ki so prisotne pri delu in športu. Z masažnimi tehnikami poskrbimo za sprostitev in blaženje bolečin, saj obdelamo mišice in vezivno tkivo oziroma fascije, ki se nahajajo v globljih plasteh.

Masaža globokih tkiv se uporablja pri kroničnih bolečinah, zlepkih v tkivih (vozlih), pri težavah s slabo telesno držo, za boljše okrevanje pri poškodbah, za odpravljanje bolečin in neprijetnega občutka na področju brazgotin. Kateri so najbolj pogosto razlogi, da se odločimo prav za terapijo v obliki masaže globokih tkiv?

  • Kronične bolečine v križu, za odpravljanje katerih je sicer potrebno pogosto jemati močne analgetike.
  • Zniževanje sistoličnega in diastoličnega krvnega tlaka pri ljudeh, ki imajo tudi težave z bolečinami.
  • Manipulacija zabrazgotinjenega tkiva in njegovo mehčanje. Kljub temu, da se brazgotina (na primer po operaciji) na površju hitro zaceli, procesi brazgotinjenja pod kožo trajajo tudi dve leti. Brazgotinjenje lahko ovira gibanje in vpliva na pojav nesimetričnosti zaradi “vlečenja“, nesimetričnost oziroma neravnovesje pa vodi v nove bolečine. Brazgotina, ki je posledica carskega reza ali odstranitve slepiča, lahko na primer vpliva na bolečine v križu in slabo držo.
  • Športno udejstvovanje ni izboljšano zgolj ob športni masaži, temveč je pogosto odlična tudi masaža globokih tkiv.

Kako se masaža globokih tkiv razlikuje od športne masaže?
Razlika je predvsem v tem, da se ne osredotoča zgolj na mišice, ki imajo za posamezni šport največji pomen in pri katerih so za posamezni šport najbolj pogoste poškodbe. Masaža globokih tkiv se ne osredotoča na športno specifične težave, temveč terapevt išče mišično šibkost in težave širše – ne osredotoča se le na področja, kjer se bolečine tipično pojavljajo pri športnikih. Kljub istim tehnikam, je tudi cilj različen: pri športni masaži želimo poskrbeti predvsem za boljše rezultate brez poškodb, masaža globokih tkiv pa je namenjena bolj odpravi bolečin, razstrupljanju, izboljšanju krvnega obtoka in odpravi mišičnega stresa pri širšem krogu ljudi – tudi pri tistih, ki so športno malo ali premalo aktivni, a telesno obremenjeni zaradi dela.

Tako težko fizično delo kot sedeče delo, zaradi katerega pravimo, da se homo sapiens vse bolj spreminja v “homo sedens”, povzročata bolečine in težave z mišično skeletnim sistemom. Masaža globokih tkiv poskrbi, da jih odpravljamo na manualen, zdrav način, s čim manj jemanja sredstev proti bolečinam ali tudi povsem brez njih.