Telefon

+386 (0)31 799 321

E-pošta

hisa.masaz.tome@gmail.com

Odpiralni čas

Pon. - pet.: 8 - 20h, sob. po dogovoru

Življenje uravnavajo nevidne sile, skupne vsem živim bitjem in vesolju v celoti. Ne moremo jih vedno čutiti, lahko pa prepoznamo njihov učinek.

Kljub temu, da so bili prvi zakoni o elektromagnetizmu odkriti šele v prvi polovici 19. stoletja, se je človeštvo magnetizma zavedalo že mnogo pred tem. Magnetno delovanje je prisotno povsod v vesolju, na Zemlji pa nam je že davno omogočilo navigacijo s pomočjo kompasa. Ljudje se delovanja magnetnega polja ne zavedamo, saj je nevidno in neotipljivo, kljub temu pa ga telo, organi, tkiva in posamezne celice zaznavajo. Veliko bolj je to opazno pri živalih, ki so razvile telesne strukture, imenovane magnetosomi – ti zaznavajo razlike v magnetnem polju in tako pri orientaciji vodijo ptice selivke, golobe pismonoše, čebele, nekatere ribe ter morske sesalce in nenazadnje tudi bakterije.

Magnetoterapija izhaja iz ugotovitve, da energija magneta vpliva na vse, kar je v obsegu magnetnega polja. Vse sestavine predmetov in organizmov v dosegu razporeja, saj vpliva na vsako snov, ki vsebuje nek električni naboj, pa naj bo ta pozitiven ali negativen. To pomeni, da vpliva tudi na celice vseh živih organizmov, tudi tako visoko razvitih in zapletenih, kot smo ljudje. A le takrat, kadar imamo “pluse in minuse” – magnetno polje namreč ne more vplivati na snovi, ki so v ravnovesju.

Magnetoterapija je pulzno zdravljenje z elektromagnetnim poljem, ki ima regenerativne učinke. Pozitivno vpliva na biokemične in biofizične reakcije v celicah, izboljšuje prepustnost celične membrane, posledično pa poskrbi za njihovo boljšo oskrbo z vitalnimi substancami, torej s hranili, vodo in kisikom.
Je naravna biološka metoda, ki predstavlja učinkovito alternativo drugim zdravljenjem ter je povsem varna.

Z magnetoterapijo lahko vzpostavimo dober cirkadialni ritem, ki mu z drugim izrazom pravimo tudi naravna ali biološka ura. Mnogi fiziološki, vedenjski in biokemični procesi v telesu namreč potekajo v 24-urnih periodah, ki so značilne tudi za uravnavanje delovanja žlez oziroma izločanje hormonov, in na te močno vpliva magnetizem.

Magnetoterapija velja za prijetno in je primerna za vse, z njo pa si pomagamo pri:

  • sproščanju,
  • razstrupljanju,
  • regeneraciji,
  • uravnavanju hormonskih procesov,
  • vnetjih,
  • revmatskih obolenjih ter osteoporozi,
  • krepitvi imunskega sistema,
  • odpravljanju bolečin …

Z magnetoterapijo vplivamo na telo globinsko, posvečamo pa se zdravljenju in vzpostavljanju ravnovesja njegovih najmanjših sestavnih delov, celic. S tem, ko revitaliziramo delovanje posameznih celic, preprečimo slabšanje bolezni ter vodimo telo v ozdravitev, prav tako pa uspešno skrbimo za peventivo.