Telefon

+386 (0)31 799 321

E-pošta

hisa.masaz.tome@gmail.com

Odpiralni čas

Pon. - pet.: 8 - 20h, sob. po dogovoru

Kranio-sakralna osteopatija je izjemno nežna tehnika manipulacije s kostmi in tkivi, z namenom vzpostavitve naravnega stanja v človekovem telesu, ki se keže kot Fizično zdravje ter harmonija, radost, obilje in mir na vseh življenskih področjih.
CILJ terapije je vzpostavitev ravnovesja med strukturami tako, da se sprostijo blokade in spodbudi naravno gibanje struktur, s tem pa omogoči telesu, da se zdravi samo.
Terapija ugodno vpliva na fizične belečine, akutne in kronične bolezni. Deluje na zelo širok spekter težav kot so: glavoboli, bolečine v vratnem in ledvenem delu hrbtenice, težave s čeljustmi, pri kronični utrujenosti, pri težavah z ravnotežjem, pri težavah z očmi, pomanjkanju energije, hiperaktivnosti in motnjah v delovanju centralnega živčnega sistema, avtizmu, pomanjkanju koncentracije, zaostajanju v razvoju, po (težkih) porodih …

Splošni učinki Kranio-sakralne osteopatije so:

  • dobro počutje, vitalnost in zdravje,
  • obvladovanje in odpravljanje posledic stresa,
  • občutek notranje sproščenosti in boljša koncentracija,
  • boljše obvladovanje simptomov specifične bolezni.

Med kranio-sakralna osteopatija klient oblečen leži ali sedi. Kontakt med terapevtom in klientom poteka tako, da terapevt z rahlimi dotiki rok »prisluhne« telesu klienta, oziroma vzpostavlja komunikacijo, da bi ugotovil, kje se nahajajo nepravilnosti in napetost.
Terapija običajno traja od 60 do 80 minut. Kranio-sakralna osteopatija je nenasilna in nima neželenih učinkov. Je varna in primerna za ljudi vseh starosti. Z nekaj zaporednimi tretmaji lahko dosežemo, da se ta sprostitev napetosti prenese v vsakdanje življenje.